Tessan Nordeman, Bigård Birgitta, Småland

Jag är biodlare och var den som började med andelshonung i Sverige 2015 och administrerar en Facebookgrupp för andelsbiodlare där vi gemensamt pratar om allt som har med just andelsbiodling att göra. Jag bor sedan 2019 i hus med stor trädgård och skogscafé som håller öppet på sommaren där vi också håller kurser och lånar ut lokalen till allehanda mötesplatser. Jag brinner för en levande landsbygd, lokal och småskalig matproduktion samt transparens och schyssta villkor. I trädgården har jag fokus på matproduktion och biväxter, mycket perenner och örter ska planteras de kommande åren och jag fördjupar mig i permakultur och skogsträdgårdsodling.

Jag har också ett lönearbete som verksamhetsutvecklare på studieförbundet Sensus och deltar i reko-ringar i Växjö, Kalmar, Nybro och Emmaboda med både honung och egenskapade delikatesser. I grunden är jag utbildad kommunikatör och projektledare.

kontaktuppgifter andelsjordbruk sverige

Maria Danielsson Holmdahl, Rikkenstorps Andelsjordbruk
Mejl: maria@andelsjordbruksverige.se​