Maja Söderberg, Nybrukarna, Småland

Tillsammans med mina kollegor var jag med och startade Andelsjordbruket Nybrukarna 2015. Första säsongen hade vi 20 andelsägare, sedan har vi successivt ökat till omkring 80 hushåll och offentliga kök som delar på 160 andelar. Vi har också successivt förlängt säsongen och levererar numera grönsakskassar från april till december.

Nybrukarnas vision omfattar dels: ”Hållbarhet ­- vi vill driva ett hållbart lantbruk som levererar produkter till, i första hand, den egna bygden och närmaste stad och samhällen.” och dels ”Kunskap och samverkan – vi vill skapa och vidareutveckla kunskap om hållbar, småskalig matproduktion. Vi vill också skapa mer delaktighet och vidareförmedla kunskap om hållbar mat till våra kunder, vårt lokalsamhälle och även i vidare sammanhang.”

Utöver andelsjordbruket är jag författare till de hållbara kokböckerna Sju årstider i Majas kök och Majas klimatmat samt redaktör för Handbok för  Andelsjordbruk Jag har under många år föreläst och utbildat om hållbar mat och de senaste åren även om odling och andelsjordbruk. Nybrukarna är mitt sätt att kombinera min odlingspassion med engagemanget för hållbar mat.

 

Boka rådgivning:

maja@nybrukarna.se
0735-81 14 22

Tillbaka till våra rådgivare

kontaktuppgifter andelsjordbruk sverige

Maria Danielsson Holmdahl, Rikkenstorps Andelsjordbruk
Mejl: maria@andelsjordbruksverige.se​