Hornuddens trädgård

Hornudden är ett familjeföretag sedan 1928 där vi följt samhällets utveckling från kor, fiske och torghandel under flera decennier, fram till 1960-talet då farbror Bernt och faster Ebba startade med växthusodling och fokuserade på tomater under 1970-talet. På gården driver vi sedan 2009 även en säsongsinriktad gårdsrestaurang där vi serverar våra egna grönsaker tillsammans med lokala kollegors  kött, ost och fisk.  

Vår odling är KRAV-certifierad sedan 1988 och växthusodlingen är numera är en viktig grund i vårt Andelsjordbruk med medlemmar i Strängnäs, Enköping, Mariefred och Eskilstuna. Sedan 2017 har vi erbjudit våra grönsaker från växthus och åker till våra andelsmedlemmar och de senaste åren startar vi säsongen redan i april och de sista lådorna och kassarna körs ut i början av november. Primörer som örter i kruka, sparris, rädisor och spenat startar säsongen och under hösten är stor del tomater som kompletteras med frilandsgrödor utifrån tillgång.

Vi har även ett nära och ständigt utvecklande samarbete med Strängnäs kommuns Måltidsservice sedan flera år, men också med det kommunala tillagningsköket Himmel och Pannkaka i Upplands Väsby. För oss är samarbetet med de offentliga köken, deras kockar och gäster en viktig del av hur vi kan förändra vårt livsmedelssystem och bilden på matproduktion.

Telefonnummer: 0152-32618, 0704-532618 (Mats), 0707-326185 (Karin)
E-post: csa@hornudden.net
Hemsida: www.hornudden.net
Facebook: www.facebook.com/Hornudden
Instagram: www.instagram.com/Hornudden

kontaktuppgifter andelsjordbruk sverige

Maria Danielsson Holmdahl, Rikkenstorps Andelsjordbruk
Mejl: maria@andelsjordbruksverige.se​